Professioneel Checklist Onderhoud Tips

Hoe verleng je het terras seizoen? 10 tips.

https://www.tuuci.com/

10 tips om meer rendement uit je terras te halen

De coronacrisis beperkt de capaciteit in cafés en restaurants. In de afgelopen zomermaanden bood het terras in sommige gevallen uitkomst, maar herfst en winter staan voor de deur. Het wordt kouder, waardoor gasten eerder naar binnen willen, maar binnen is vaak minder plek door de maatregelen. Daarom kijken veel horecaondernemers naar mogelijkheden om het terras ook tijdens de wintermaanden te benutten. Negen tips van twee terrasexperts.

10 tips

1. Veranker in de grond. “Als je een parasol ook in de herfst en winter open wilt laten staan, heb je te maken met stevigere weersomstandigheden. En als je een flink terras wilt overkappen, zonder al teveel masten die het zicht van de gast blokkeren, heb je grote doeken nodig die veel wind vangen. Het belangrijkste is dan om goed na te denken over de verankering. Door de parasol te verankeren in de grond verlies je bovendien geen vierkante meters aan parasolvoeten.”

2. Denk duurzaam. “De ouderwetse gasheaters staan inmiddels bekend als verspillend. Dat kan eigenlijk niet meer in deze tijd van duurzaamheid. Er zijn nu mogelijkheden om met infrarood te verwarmen, wat veel zuiniger is. Er zijn modellen met alles in één: gemotoriseerde open/sluit systemen met geïntegreerd zuinig LED-licht en infrarood heaters.”

3. Houd het aangenaam. “Om het terrasseizoen te verlengen, is het zaak te zorgen dat het in de koude en natte wintermaanden aangenaam blijft. Geïntegreerde heaters houden de gast warm, indirecte LED-verlichting zorgt voor sfeervolle ambiance, en goten tussen de parasoldoeken zorgt voor de juiste afwatering.”

4. Investeer voor de lange termijn. “Er is meer mogelijk dan de parasols die vaak worden geleverd door een leverancier. Parasols kunnen tegenwoordig namelijk volledig naar wens samengesteld worden. Zo kan een ondernemer het concept van interieur doortrekken naar terras. Het terras is het eerste dat een passant ziet, zorg daarom voor een perfecte eerste indruk. Een stijlvolle, verwarmde, sfeervolle overkapping draagt daar zeker aan bij.”


5. Maak het mooi. “De trend dat het concept van het interieur wordt doorgetrokken naar buiten bestond al, maar zal nog veel sneller ontwikkelen gezien het belang van het buitenterras die de huidige omstandigheden met zich meebrengen. Dat is ook logisch, want zo kun je passanten meteen laten zien welke sfeer en aankleding je biedt. In de tijd van corona is het terras daarnaast een etalage om te laten zien hoe veilig gasten bij jou kunnen zitten. Dat is belangrijk om de drempelvrees te verlagen.”

6. Verdeel met kuchschermen. “Bouw met grote schermen compartimenten op het terras. Dat biedt bescherming tegen de elementen en zorgt voor comfort en geborgenheid. Daarnaast maken deze schermen het mogelijk je kostbare vierkante meters beter te benutten en laten ze zien dat de ondernemer bewust bezig is met het bieden van bescherming en veiligheid.”

7. Plan de routing. “Zorg dat de looplijnen perfect kloppen, zowel voor de medewerkers als voor de gasten. Er mag geen misverstand bestaan over looprichtingen zodat de gast veilig naar het toilet of de uitgang kan.”

8. Bied comfort. “Breng de sfeer en beleving van binnen naar buiten. Biedt de gasten een comfortabele ervaring, bijvoorbeeld met kussens met plaids waar je een avond comfortabel op zit.”

9. Verhoog de sfeer. “Door creatief te zijn kun je met bestaande middelen en gerichte, beperkte investeringen het comfort voor de gasten op het terras verhogen. Mooi gedekte tafels en lekkere stoelen om lang op te zitten verleiden de gast buiten het zomerseizoen toch op het terras te dineren.”

10. Zorg voor verlichting en verwarming

11. het rendement begint bij de aankoop. Laat je sponsoren of investeer met een leasing

Merken met degelijke horeca parasols

Symo

Tuuci Parasols

Glatz

Waar te koop?

www.dacks.nl

De foto in deze post is van Shvetz Anna via Pexels.

Similar Posts