Materiaal Blog Checklist Type Parasol

Rieten Parasol

Rieten Parasol parasolworld

Een rieten parasol is een prachtige manier om uw tuin of terras te beschermen tegen de zon. De natuurlijke uitstraling van riet geeft een exotisch en tropisch gevoel aan uw buitenruimte, en biedt tegelijkertijd een efficiΓ«nte bescherming tegen de zon.

rieten-parasol-gids-wat-is-de-beste-Rieten-parasol
Rieten parasol gids: Wat is de beste Rieten Parasol? (parasolworld.nl)

Photo by Vu Nguyen on Unsplash

Ga direct naar de veelgestelde vragen over rieten parasols

Inhoudsopgave

 1. Kies voor een parasol van goede kwaliteit
 2. Zoek een stevig en stabiel onderstel
 3. Kies voor een parasol met UV-bescherming
 4. Denk aan het onderhoud van uw parasol

Gerelateerd: De juiste stormbestendige Parasol kiezen in 8 stappen, Welke Balkon Parasol koop je het best

Kies voor een parasol van goede kwaliteit

Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een rieten parasol. Ten eerste is het belangrijk om te kiezen voor een parasol van goede kwaliteit, om te voorkomen dat het riet snel vergaat of beschadigd raakt. Zoek daarom naar parasols gemaakt van duurzaam en sterk riet, zoals bijvoorbeeld waterhyacint riet.

Zoek een stevig en stabiel onderstel

Verder is het ook belangrijk om te kiezen voor een parasol met een stevige en stabiele onderstel. Zorg ervoor dat de parasol stevig verankerd is in de grond, zodat hij niet om kan waaien bij winderig weer. Een parasol met een handig zwenksysteem is ook een goed idee, zodat u de parasol gemakkelijk kunt draaien om de zon altijd te volgen.

Kies voor een parasol met UV-bescherming

Het is ook aan te raden om te kiezen voor een parasol met een UV-bescherming. Dit zorgt ervoor dat u en uw gasten comfortabel kunnen zitten onder de parasol, zonder dat ze last krijgen van de felle zonnestralen. Zo kunt u optimaal genieten van uw tuin of terras.

Denk aan het onderhoud van uw rieten parasol

Ten slotte is het ook belangrijk om rekening te houden met het onderhoud van uw parasol. Riet is een natuurlijk materiaal en kan daardoor snel vergaan als het niet goed wordt onderhouden. Zorg ervoor dat u de parasol regelmatig schoonmaakt en bewaar hem bij voorkeur op een droge en beschutte plek als hij niet gebruikt

Bekende merken van rieten parasols

Er zijn verschillende merken die bekend staan om hun kwalitatief hoogwaardige parasols. Een aantal van de meest bekende merken zijn:

 • African Parasol
 • Bamboo Import
 • Bebe Style
 • ColourTree
 • Giantex

Deze merken bieden verschillende stijlen van parasols in riet, van klassiek en traditioneel tot modern en trendy. Zo kunt u altijd een parasol vinden die perfect past bij de stijl van uw tuin of terras.

Hoe maak je een rieten parasol?

Er zijn verschillende stappen die u moet volgen om een rieten parasol te maken. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste stappen:

 1. Kies de juiste soort riet. Zoek naar duurzaam en sterk riet, zoals bijvoorbeeld waterhyacint riet.
 2. Maak het frame van de parasol. Gebruik stevig hout of metalen staafjes om het frame van de parasol te maken. Zorg ervoor dat het frame stevig en stabiel is.
 3. Bevestig het riet aan het frame. Gebruik stevig touw om het riet aan het frame van de parasol te bevestigen. Zorg ervoor dat het riet stevig vastzit, zodat de parasol stevig blijft staan.
 4. Maak het onderstel van de parasol. Gebruik stevige houten of metalen staafjes om het onderstel van de parasol te maken. Zorg ervoor dat het onderstel stevig en stabiel is, zodat de parasol niet omwaait bij winderig weer.
 5. Bevestig het onderstel aan de parasol. Gebruik stevig touw of schroeven om het onderstel aan de parasol te bevestigen. Zorg ervoor dat het onderstel stevig vastzit, zodat de parasol stevig blijft staan.
 6. Voeg eventuele extra features toe, zoals bijvoorbeeld een zwenksysteem of UV-bescherming.
 7. Controleer de stevigheid van de parasol en plaats hem op een geschikte plek in uw tuin of op uw terras. Geniet van uw zelfgemaakte rieten parasol.
hoe maak je een rieten parasol? door Eigen Huis & Tuin

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een rieten parasol?

Een rieten parasol is een type parasol dat gemaakt is van riet. Dit geeft een natuurlijke en exotische uitstraling aan uw tuin of terras.

Waarom zou ik kiezen voor een rieten parasol?

Riet is een sterk en duurzaam materiaal, wat zorgt voor een lange levensduur van de parasol. Daarnaast geeft het een unieke en tropische uitstraling aan uw buitenruimte.

Welke soorten riet zijn er geschikt voor rieten parasols?

Er zijn verschillende soorten riet die geschikt zijn voor rieten parasols. Zoek naar parasols gemaakt van duurzaam riet, zoals bijvoorbeeld waterhyacint riet.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn rieten parasol stevig staat?

Zorg ervoor dat de parasol stevig verankerd is in de grond. Een parasol met een stevig en stabiel onderstel is ook een goed idee.

Kan ik onder een rieten parasol zitten als de zon fel schijnt?

Ja, u kunt onder een rieten parasol zitten als de zon fel schijnt. Zoek echter wel naar een parasol met een UV-bescherming, zodat u en uw gasten comfortabel kunnen zitten zonder last te krijgen van de zonnestralen.

Hoe onderhoud ik een rieten parasol?

Om ervoor te zorgen dat uw rieten parasol in goede staat blijft, is het belangrijk om hem regelmatig te onderhouden. Maak de parasol schoon met een vochtige doek en bewaar hem bij voorkeur op een droge en beschutte plek als hij niet gebruikt wordt.

Welke merken zijn bekend om hun rieten parasols?

Er zijn verschillende merken die bekend staan om hun kwalitatief hoogwaardige rieten parasols. Een aantal van de meest bekende merken zijn: African Parasol, Bamboo Import, Bebe Style, ColourTree en Giantex.

Kunnen rieten parasols tegen regen?

Rieten parasols zijn doorgaans niet speciaal ontworpen om tegen regen te kunnen. Het riet is een natuurlijk materiaal en kan daardoor snel vergaan als het nat wordt. Het is daarom aan te raden om de parasol binnen te halen als het gaat regenen, zodat het riet niet nat wordt en beschadigd raakt. Als u toch wilt dat uw rieten parasol tegen regen kan, kunt u ervoor kiezen om een parasol te kopen die voorzien is van een waterdicht doek. Zo kunt u ook bij regenweer onder de parasol zitten.

Conclusie

Een rieten parasol is een prachtige toevoeging aan uw buitenruimte, die zorgt voor een exotisch en tropisch gevoel. Kies voor een parasol van goede kwaliteit, met een stevig en stabiel onderstel, en vergeet ook niet om te kiezen voor een parasol met UV-bescherming. Zo kunt u optimaal genieten van uw tuin of terras, zonder last te hebben van de felle zonnestralen.

De foto in deze blog post is van Pixabay via Pexels.

Gerelateerde Artikels over soorten parasols

Similar Posts