Balkon Parasol Blog KoopGids Tips Type Parasol

Welke Balkon Parasol koop je het best

balkon-parasol-gids-hoe-kies-je-de-beste-balkon-parasol

In deze handige gids geven onze parasol testers veel tips voor het kopen van een balkonparasol. We bespreken onder andere de verschillende soorten parasols, de verschillende maten en het belang van UV-bescherming. Een balkon parasol is speciaal ontwikkeld om schaduw te voorzien op een kleine oppervlakte, en komt in verschillende versies. Wat een Balkonparasol speciaal maakt is dat het een lichte parasol is die gemakkelijk op te bergen is.

Welke-parasol-heb-je-nodig-voor-een-balkon-of-dakterras
Welke parasol heb je nodig voor een balkon of dakterras (parasolworld.nl)

Korte samenvatting om snel alles te weten over balkonparasols:

Bij het kiezen van een balkonparasol zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

  1. Grootte: zorg ervoor dat de parasol groot genoeg is om voldoende schaduw te bieden op je balkon.
  2. Stabiliteit: een standaardparasol heeft vaak een stevigere en stabielere constructie dan een balkonparasol. Dit maakt hem minder gevoelig voor omwaaien in winderig weer.
  3. Zonbescherming: kies een parasol met een UV-beschermend doek om je te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.
  4. Gebruiksgemak: sommige parasols kunnen gemakkelijk met de hand geopend en gesloten worden, terwijl andere elektrisch bediend worden. Keuze tussen de 2 technieken is vooral op basis van prijs.

Ga direct naar de Veelgestelde Vragen over de Balkon Parasol

Inhoudstafel

Parasol met afstandbediening

Een balkonparasol met afstandsbediening is een soort parasol die speciaal ontworpen is voor gebruik op een balkon en die kan geopend en gesloten worden met behulp van een afstandsbediening. Dit maakt het gemakkelijker om de parasol te bedienen zonder dat je er fysiek bij hoeft te zijn. Een balkonparasol met afstandsbediening is vaak elektrisch opvouwbaar, wat betekent dat hij geopend en gesloten wordt door middel van een elektrische motor. Sommige afstandsbedieningen bieden ook extra functies zoals het regelen van de hoek van de parasol.

Balkonparasol met zonnescherm

Een balkonparasol met zonnescherm is een soort parasol die speciaal ontworpen is voor gebruik op een balkon en die is voorzien van een zonnescherm aan de zijkanten. Dit scherm biedt extra bescherming tegen de zon en zorgt ervoor dat je niet alleen schaduw hebt onder de parasol, maar ook aan de zijkanten. Een balkonparasol met zonnescherm kan gemakkelijk opgevouwen worden als hij niet gebruikt wordt en is verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren.

Parasol met ledverlichting op een dakterras of balkon
Parasol met ledverlichting op een dakterras of balkon

Parasol met LED-verlichting

Een parasol met LED-verlichting is een soort parasol die is voorzien van ingebouwde LED-verlichting. Deze verlichting kan aangezet worden om een sfeervolle en gezellige ambiance te creƫren onder de parasol. De LED-verlichting kan vaak ook in verschillende kleuren en helderheidsniveaus ingesteld worden. Een parasol met LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten en kan gebruikt worden in de tuin, op het terras of op een balkon. Ledverlichting voor parasols kunnen ook achteraf aangekocht en gemonteerd worden.

Balkonparasol met een zware voet

Een balkonparasol met een zware voet is een soort parasol die speciaal ontworpen is voor gebruik op een balkon en die is voorzien van een zware en stabiele voet. Deze voet zorgt ervoor dat de parasol stevig op zijn plaats blijft staan en niet omwaait in winderig weer. Een balkonparasol met een zware voet is verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten en kan gemakkelijk opgevouwen worden als hij niet gebruikt wordt.

Parasol bevestiging aan terrasleuning

Er zijn verschillende manieren om een parasol te bevestigen aan een terrasleuning. Een van de meest gebruikelijke manieren is door middel van een bevestigingsbeugel of klem die aan de terrasleuning bevestigd wordt en waar de parasol aan bevestigd kan worden. De beugel kan meestal in verschillende hoeken geplaatst worden om de parasol op de gewenste hoek te laten staan. Andere manieren om een parasol aan een terrasleuning te bevestigen zijn bijvoorbeeld door middel van haken of bevestigingsplaten die aan de leuning bevestigd worden. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen om de parasol op de juiste manier te bevestigen aan de terrasleuning.

Montagehandleiding van een parasol voet op een terras of balkon (video)

Montagehandleiding balkon parasolvoet door Baser

Parasol met een watertank als voet

De watertank is een zware, stabiele ondergrond die onder de parasol geplaatst wordt om hem te ondersteunen. De tank kan gevuld worden met water of zand om hem extra stabiel te maken. Een balkonparasol met watertank is verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten en kan gemakkelijk opgevouwen worden als hij niet gebruikt wordt. Het gebruik van een watertank als basis voor de parasol kan ervoor zorgen dat hij extra stabiel is en minder gevoelig is voor omwaaien in winderig weer.

Opvouwbare parasols

Een voordeel voor een balkon op terras is dat deze na gebruik op een balkon gemakkelijk kan opgevouwen worden. Een opvouwbare balkonparasol neemt minder ruimte in beslag dan een niet-opvouwbare parasol en kan gemakkelijk opgeborgen worden als hij niet gebruikt wordt. Er zijn verschillende soorten opvouwbare balkonparasols, zoals handmatig opvouwbare parasols die met de hand geopend en gesloten moeten worden, en elektrisch opvouwbare parasols die geopend en gesloten worden door middel van een elektrische motor. Een opvouwbare balkonparasol is verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten.

Balkonparasol met windbestendig ontwerp

Deze parasols worden meestal gebruikt op de verdieping van een huis of appartement. De kans is groot dat de wind hier harder waait dan op grondniveau, in een tuin tussen bomen of struiken. Vraag altijd na wat de bescherming tegen windsterkte is bij het aanschaffen van een balkon parasol.

Gerelateerd: De juiste stormbestendige Parasol kiezen in 8 stappen

Balkonparasol met afdekhoes

De levensduur van een parasol wordt gevoelig verlengd door het gebruik van een afdekhoes. Daardoor kan de UV van de zon, zure regen, zand of stof minder snel de stof van de parasol aantasten. Balkon Parasols komen in standaard maten, dus kan je eenvoudig een afdekhoes vinden voor je parasol

Gerelateerd: 6 tips om je Parasol te reinigen en te beschermen

Madison Balkon Parasol demonstratie video

Gerelateerd: Madison Parasols

Madison balkonparasol Sun Wave 300cm demonstratie door Tuinmeubelcentrum Reint Middel

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een balkon parasol?

Een balkonparasol is een soort parasol die speciaal ontworpen is voor gebruik op een balkon. Een balkonparasol is vaak smaller en compacter dan een gewone tuinparasol en kan gemakkelijk opgeborgen worden als hij niet gebruikt wordt.

Hoe kies ik de juiste maat balkonparasol?

Bij het kiezen van de juiste maat balkonparasol is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van je balkon, de gewenste schaduw van de parasol en de beschikbare ruimte om de parasol op te stellen. Als je twijfelt, kijk in de gids van beste balkonparasols

Hoe bevestig ik een balkonparasol op mijn balkon?

Er zijn verschillende manieren om een balkonparasol te bevestigen op een balkon. Een van de meest gebruikelijke manieren is door middel van een zware voet (of een base) die onder de parasol geplaatst wordt. Sommige parasols hebben een speciaal ontworpen bevestigingssysteem dat rechtstreek op het balkon bevestigd kan worden. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen om de parasol op de juiste manier te bevestigen.

Kan ik een balkonparasol ook gebruiken op een terras of in een tuin?

Ja, een balkonparasol kan meestal ook gebruikt worden op een terras of in een tuin. Houd er wel rekening mee dat de parasol speciaal ontworpen is voor gebruik op een balkon en dat hij wellicht niet zo stabiel is als een gewone tuinparasol als hij op een harde ondergrond geplaatst wordt.

Wat is het verschil tussen een handmatig en elektrisch opvouwbare balkonparasol?

Een handmatig opvouwbare balkonparasol moet met de hand geopend en gesloten worden, terwijl een elektrisch opvouwbare parasol kan geopend en gesloten worden met behulp van een elektrische motor en afstandsbediening. Een elektrisch opvouwbare parasol is gemakkelijker te gebruiken, maar is vaak ook duurder dan een handmatig opvouwbare parasol.

Balkon Parasol gids samengevat (conclusie)

Een balkonparasol is een soort parasol die speciaal ontworpen is voor gebruik op een balkon. Bij het kiezen van de juiste maat balkonparasol is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van je balkon, de gewenste schaduw van de parasol en de beschikbare ruimte om de parasol op te stellen. Er zijn verschillende manieren om een balkonparasol te bevestigen op een balkon, zoals door middel van een base of een speciaal ontworpen bevestigingssysteem. Een balkonparasol kan vaak ook gebruikt worden op een terras of in een tuin, hoewel hij wellicht niet zo stabiel is als een gewone tuinparasol.

Photo by Lien Van Win on Unsplash

Gerelateerde artikels rond Parasols

Similar Posts