Type Parasol Blog

Welke Soorten Parasol zijn er

types-parasols-soorten-parasolworld

Op Parasolworld.nl willen we je goed informeren welke soorten parasols er bestaand, en hoe de juiste keuze te maken. Allereerst is het handig om te bekijken wat voor soort parasol je wilt aanschaffen, welke parasol heb ik nodig?

Welke soorten parasol zijn er? Elk type parasol uitgelegd
Welke soorten parasol zijn er? Elk type parasol uitgelegd

Er zijn namelijk meerdere soorten soorten, te weten:

Soorten Parasol in dit artikel

  • Stokparasol
  • Zweefparasol
  • Hangparasol
  • Muurparasol
  • Balkonparasol
  • Strandparasol
  • Bali parasol of Aziatische parasol
  • Designparasol
  • Schaduwdoek

Types Parasol uitgelegd in een video

Welke parasol past bij mij? | Parasol kiezen door Obelink Productadvies

Een stokparasol

Een stokparasol is de oude huis, tuin en keuken parasol zoals we die al een tijdje kennen, maar ook deze zijn tegenwoordig in vele kleuren en maten verkrijgbaar. Je kunt deze parasol in een losse standaard of voet plaatsen. Als deze gevuld wordt met water of zand blijft het geheel goed staan, ook als er een beetje wind staat. Aangezien je bij een parasol van zo’n 3 meter doorsnee al gauw moet denken aan een standaard of voet van 30 kg zijn deze ook te verkrijgen op wieltjes. Dit maakt het verplaatsen van de stokparasol een stuk gemakkelijker. Je kunt een stokparasol tegen de zon in kantelen zodat je altijd in de schaduw zit. Dit is vooral handig als de zon aan het einde van de dag wat gaat zakken. Een andere optie bij deze parasol is dat je hem door een gat in de tafel van je tuinset steekt zodat je lekker buiten in de schaduw kunt eten.

Van alle soorten parasol is de stokparasol de meest standaard parasol voor elk gebruik

Een zweefparasol

De naam zegt het eigenlijk al, de zweefparasol zweeft als het ware boven je hoofd. Het frame waaraan de parasol bevestigd is, kun je naast je (eventuele) tuinset zetten waardoor je verder geen last hebt van de stok in het midden, zoals bijvoorbeeld wel het geval is bij de stokparasol. Je kunt de ruimte onder de parasol dus volledig benutten. Daarnaast kan de zweefparasol 360° om zijn as draaien en heeft hij veel kantel mogelijkheden. Zowel naar links en rechts als naar achteren. Waar je wel even op moet letten bij deze parasols is dat ze vrij windgevoelig zijn doordat ze natuurlijk “los” hangen. Zodra er wat wind opsteekt gaat de parasol heen en weer en moet je zorgen dat het frame waaraan de parasol hangt stevig vast gezet is. Anders kan de parasol vrij snel omvallen.

Lees hier onze studie met 10 tips bij het kopen van een zweefparasol

Een muurparasol

Een muurparasol is een goede keuze als je weinig ruimte op je balkon of (dak) terras hebt. Het frame van deze parasol wordt namelijk door een bevestigingsplaat met bouten aan de muur bevestigd, waardoor het verder geen ruimte in beslag neemt. Een muurparasol heeft een lange “arm” waarmee je minimaal een straal van 280cm kan overbruggen. Het doek kun je kantelen waardoor je het precies tegen de zon kunt richten. Een ander voordeel van deze parasol is dat je het doek volledig van de “arm” af kunt halen. Bij flinke wind of slecht weer kun je het dus naar binnen halen en opbergen. Zo blijft je parasol langer mooi en onbeschadigd. Om deze parasol te beschermen tegen een regenbui dan hoef je de parasol niet te verwijderen, er wordt immers standaard een beschermhoes bijgeleverd. Je kunt de parasol helemaal tegen de muur aan hangen aangezien het doek van een rits voorzien is. Losritsen, hoes erover en je parasol hangt veilig en droog.

Zorg ook op een klein terras of balkon voor voldoende schaduw met deze handige muurparasol! Dankzij het handige muurbevestigingssysteem hoef je geen plaats te voorzien voor een parasolvoet. Bovendien scharniert de aluminium arm gemakkelijk naar alle kanten, zodat je precies waar nodig schaduw kan creëren.

Staat de zon wat lager? Kantel de parasol door hem schuin in de houder te plaatsen!

Wanneer het wat minder mooi weer wordt, kan je de Easysol uit de arm nemen om hem binnen te bewaren. Het polyester doek van de parasol is eenvoudig te onderhouden met lauw water en neutrale zeep.

Een Balkon Parasol

Een balkonparasol is een soort parasol die speciaal ontworpen is voor gebruik op een balkon. Bij het kiezen van de juiste maat balkonparasol is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van je balkon, de gewenste schaduw van de parasol en de beschikbare ruimte om de parasol op te stellen. Er zijn verschillende manieren om een balkonparasol te bevestigen op een balkon, zoals door middel van een base of een speciaal ontworpen bevestigingssysteem. Een balkonparasol kan vaak ook gebruikt worden op een terras of in een tuin, hoewel hij wellicht niet zo stabiel is als een gewone tuinparasol.

Gerelateerd: Welke Balkon Parasol koop je het best

Een Strand Parasol

Een Bali Parasol of Aziatische Parasol

Gerelateerd: Bali Parasol

Een Design Parasol

Een schaduwdoek

Gerelateerd: 5 tips voor de juiste schaduwdoek parasol

De foto van deze post is van Satoshi bij pexels.com

Gelijkaardige gidsen over alle soorten parasol

Similar Posts