Professioneel Checklist Tips Type Parasol

Horecaparasol: De handleiding

Op-zoek-naar-een-professionele-horecaparasol-de-handleiding-parasolworld

Ben je op Zoek naar een Professionele Horecaparasol?

In dit artikel behandelen we de volgende onderwerpen om je te helpen wanneer je op zoek naar een professionele horecaparasol bent:

• Zo kies je de enige, juiste parasol voor jouw zaak
• Zo kan je meer verdienen met je parasols
• Waarom brengen parasols meer op dan andere investeringen in je terras ?
• Hoe bepaal je de juiste grootte ?
• Stormbestendig en windvast: vraag windgarantie op papier


1. Ontdek de super parasol die jouw horeca terras vleugels geeft

Er zijn 2 soorten parasols:

 1. De verkeerde parasols: te klein, niet windvast, niet waterdicht. Die kosten alleen maar en brengen je niets op.
 2. De juiste parasols: betaalbaar, topkwaliteit, gaan jaren mee + een investering die opbrengt.

Het terras als visitekaartje voor je zaak (vooral de parasols)

Er zijn ook 2 soorten klanten: vaste klanten en toevallige passanten. Je parasols zijn het visitekaartje dat voorbijgangers lokt. Als de parasols uit staan is dat het eerste wat die mensen zien. Van heel ver.

Zo trek je nieuwe klanten aan. Een parasol die open staat betekent: deze zaak is open, je bent hier welkom.


De juiste horeca parasols kopen is belangrijk voor een goed renderend terras

Meer volk op jouw terras

De juiste parasol voor jouw zaak straalt een aantrekkelijk klasse imago uit door onder meer

 • een mooie, opvallende kleur (liefst een andere kleur dan de buren, zodat je je onderscheidt)
 • Grote parasols vallen van veel verder op dan kleine
 • Goed onderhouden parasols vertellen de voorbijgangers dat jij ook zorg draagt voor je klanten, je keuken, het toilet enz…

Nu trek je meer klanten aan dan je buur. Zo verdien je extra dankzij je parasols. Hoeveel meer ?
Doe hier de test:Hoeveel meer kan ik verdienen met mijn parasols ?2. Klein, groter, grootst ? Zo kies je de juiste afmeting voor je parasol.

Horeca uitbaters vragen mij elke dag: “Zeg Pierre, wat is de juiste afmeting voor mijn parasols ?” Ik vergelijk dan graag met een paraplu waarmee je over straat loopt in een pletsende regenbui.


Kleine parasolletjes

Kleine plooiparapluutjes zijn een handigheid om mee te nemen. Maar ze beschermen niet goed tegen de regen. Omdat ze zo klein zijn, valt de regen er schuin onder en je wordt toch kleddernat.


De juiste horeca parasols kopen vermijd frustraties bij het personeel

Elke kleine parasol staat wel op een voet én een mast. Hoe meer kleine parasolletjes, hoe meer masten en parasolvoeten in de weg staan. Die hinderen je klanten en de bediening.


Met grote parasols haal je meer uit je terras

Hoe groter je parasol, hoe beter je je gasten, je tafels en de bediening beschut tegen de zon en de regen. Een parasol van 5×5 meter geeft schaduw aan een zeer groot oppervlak van 25 vierkante meter. Een mega parasol van 7×7 meter geeft 49 m2 schaduw met maar 1 parasol voet.

Grote parasols bieden meer mogelijkheden om je tafels en stoelen te herschikken voor grotere groepen of koppeltjes. Er bestaan parasols in veel verschillende afmetingen:


Ronde parasols
diameter in meter
Vierkante parasols
diameter in meter
Rechthoekige parasols
diameter in meter
Ø 1,702×22,5×2
Ø 1,852,5×2,53×2
Ø 1,903×33,5×2,5
Ø 2,403,5×3,53,5×3
Ø 2,454×44×2,5
Ø 2,504,5×4,54×3
Ø 2,955×54×3,5
Ø 3,005,5×5,54,5×4
Ø 3,506×65×3
Ø 4,006,5×6,55×3,5
Ø 4,507×75×4
Ø 5,00 dubbele parasol5×4,5
Ø 5,60 2-delige parasols6×3
Ø 6,00 vierdelige parasol6×4
Ø 6,50 6×5
Ø 7,00 7×3,5
Ø 7,50 7×5
Ø 8,00 7×6

3. Hoeveel parasols ? Ten minste 2 !

Hou er rekening mee dat de ene klant in de zon wil zitten en de andere in de schaduw. Koop daarom minstens 2 parasols. Nu kan de ene open en de andere dicht. Zo hou je al je klanten tevreden.

Kies voldoende parasols: overdek je terras zo volledig mogelijk. Bij hevige zon wil iedereen in de schaduw. En als het regent wil iedereen onder het waterdichte doek. Elke stoel die niet onder een parasol staat blijft leeg. Zo verlies je klanten en dus winst.4. Vierkant of rond ? Rond of rechthoekig ? De beste vorm voor een horeca parasol.

Je wil dus je terras zoveel mogelijk overdekken. Vermijd ronde parasols. Ronde parasols sluiten niet goed op elkaar aan. Parasols met rechte zijkanten sluiten wel netjes op elkaar aan. Zo heb je minder open ruimte zonder schaduw.


Ronde of vierkante horeca parasols kopen

‘Vierkant is handiger’

‘Vierkante parasols zijn praktischer dan ronde. Een vierkante parasol overdekt ook de hoeken en je kan de parasols netjes tegen elkaar zetten om maximaal te beschermen tegen de regen of de zon.’

Driesterrenchef Gert De Mangeleer (Hertog Jan, Bistro Less, Bar Bulot).


Ronde parasols diagramma
Tussen ronde parasols is er veel open ruimte: daar komt geen schaduw en wel regen.
Vierkante parasols diagramma
Vierkante parasols sluiten wel goed op elkaar aan.

Weet je dat een vierkante parasol 27% meer schaduw geeft dan een ronde van dezelfde afmeting ? Een groot voordeel voor een horeca professioneel !


Vierkant parasol schaduw diagramma
De vierkante parasol geeft 27% meer schaduw dan de ronde.

Zo maak je een schets

Meet je terras op en maak een tekening. Dan ben je zeker dat je de juiste afmeting kiest voor je parasols. En het juiste aantal.

Tip: teken voor een volle stoel meer ruimte in, want volle stoelen nemen meer plaats in dan lege. Zorg dat elke parasol groot genoeg is om minstens één tafel met stoelen helemaal op schaduw te trakteren.5. Zelf doen ? Of werk je met een gratis professionele parasol coach  ?

De meeste horeca-uitbaters worstelen met hun parasols. Ze proberen veel oplossingen maar slaan de bal vaak mis omdat ze geen expert zijn. Dat is een erg dure en omslachtige weg naar de juiste parasols voor je zaak. Het kan veel simpeler.

Contacteer een specialist in horecaparasols. Die komt gratis naar je terras kijken en geeft vrijblijvend advies. Hij maakt een zorgvuldige schets en tekent je parasols netjes in om je terras maximaal te overdekken. Maak gebruik van die aanbieding. Probeer niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden.

Bovendien: met de juiste parasols heb jij meer tijd voor wat écht belangrijk is in jouw zaak: je klanten. Vraag nu gratis en zonder enige verplichting een afspraak met je parasolcoach.Joachim Boudens over horeca parasols kopen

‘Goed advies rendeert’

‘Goed advies is belangrijk. Onze parasols zijn telescopisch. Daardoor moeten wij niet elke keer stoelen en tafels verzetten om de parasols te openen en te sluiten. Zelf hadden wij nooit aan deze slimme oplossing gedacht. Een expert denkt met je mee.’

Joachim Boudens (driesterren restaurant Hertog Jan, Bistro LESS en Bar Boulot).


6. Kies een slimme parasol:
ga voor een telescopische oplossing.

Je herkent dit zeker en vast: je wil snel je parasols open doen en je gaat enthousiast aan de slag. Tot je merkt dat de balein van de parasol tegen de zijkant van je tafels en stoelen stoot. Nu moet je eerst nog alle tafels en stoelen opzij sleuren. Dan pas kan je je parasols open zetten.

En hetzelfde gedoe herhaalt zich wanneer je de parasols wil dicht doen. Wat een gesleur !

Hoe dat komt ? Als je parasol dicht is, komen de baleinen lager dan de bovenkant van de tafels en de stoelen. Dat is al het geval bij een parasol vanaf meer dan 2.5 meter. Alleen bij heel kleine parasolletjes heb je daar geen last van.Tekening van een horeca parasol met telescopisch systeem die sluit boven de tafels en stoelen.
Vermijd dat je je tafels en stoelen moet wegzetten als je je parasols open en dicht doet. Kies een telescopisch systeem.

Vermijd dat je je tafels en stoelen moet wegzetten als je je parasols open en dicht doet. Kies een telescopisch systeem.7. Regen, storm en westen wind

Ook dit heb je al meegemaakt: plots steekt er een sterke wind op. Die blaast servetten van de tafels en wakkert aan tot een hevige windstoot. Twee parasols krijgen een ferme duw en eentje waait om.Bang zie je hoe de parasol op een tafel terechtkomt. Glazen vallen om, borden tuimelen op de schoot van de gasten. Die springen geschrokken recht.


Vermijd ongelukken en schade: kies een stormbestendige Parasol

Een bekend verhaal: Een plotse rukwind blaast servetten van de tafels en groeit uit tot een hevige windstoot. Al snel waait een Parasol om of weg en komt op een tafel terecht (of erger, op enkele mensen) De schrik zal er snel bij je gasten in zitten en weg sfeer, weg omzet.

Vele studies wijzen erop uit dat stormen zwaarder worden. En dus meer schade aanrichten. Bereid je daarop voor met een parasol die stormbestendig is.

Een Parasol die door een stevige rukwind gepakt wordt kan een volwassen man doen vliegen

Kies stevige parasols

Natuurlijk vertelt elke leverancier je dat zijn parasols sterk zijn. Tot je ze begint te gebruiken. Laat je niets wijsmaken.

 • Vraag je leverancier waarom zijn parasols sterker zijn dan andere parasols. De diameter van de mast en van de baleinen zijn heel belangrijk. Ook de wanddikte van de buizen speelt een rol.
 • Veel goedkope parasols hebben een mast in twee delen. Dat is een zwak punt. Daar breekt je parasol heel snel.
 • Ook het materiaal is belangrijk. De ene houtsoort buigt en barst bijvoorbeeld veel gemakkelijker dan de andere. Er zijn veel verschillende kwaliteiten van aluminium.
 • Let op met een aanbieding zoals “horeca parasol te koop, tweedehands”. Een occasie is niet altijd een goede koop.
 • Kies een stormbestendige, stevige horeca parasolvoet. Liefst ingebouwd.
 • Zijn de parasols getest ? Zijn daar bewijzen van ?

Veranker je parasols in de grond

Kijk naar de mogelijkheden om je Parasol in de grond te verankeren. Vraag dit na bij het stadsbestuur wat kan en wat niet kan. Het is zeker de moeite waard.
Uit een rondvraag bij tientallen professionele horeca uitbaters horen we het zelfde antwoord: “In de grond“, “een bewuste keuze want zo staan de parasols stevig verankerd” , “de parasols staan altijd op de juiste plaats” en “geen vervelende parasolvoeten die in de weg staan voor onze klanten en ons personeel

Heb je soms last van hevige wind op je terras ? Betonneer je parasolvoet in de grond.

Vraag een windgarantie – op papier

Veel leveranciers durven geen cijfers noemen. Als professioneel heb je daar wel recht op als je een parasol gaat kopen. Een goede toeleverancier zet op papier hoeveel wind elke parasol verdraagt.

 • Vraag een schriftelijke windgarantie.
 • Laat je parasols nooit onbewaakt open staan. Je weet nooit welk weer het straks wordt.
 • Handel als een goede huisvader: neem geen risico. Sluit altijd je parasols bij hevige wind. Je klanten zitten dan toch niet meer op je terras.
 • Een parasol is stormbestendig vanaf windkracht 6 of 7 beaufort.
 • Pas op met zweefparasols. Alleen een stabiele, professionele zweefparasol is stormbestendig.

Volg het weerbericht

Hoe weet je wanneer er felle wind op komst is?

 • De simpelste manier is het weerbericht volgen. Maar zijn de voorspellingen wel altijd juist? Sluit bij twijfel je parasols.
 • Installeer op je smartphone de gratis app KMI (als je zaak in België ligt) of AlertsPro (deze app werkt bijna wereldwijd en is betalend). Daarmee krijg je een waarschuwing voor wind.
 • Pas op met weersvoorspellingen. Die geven de gemiddelde windkracht. Maar het zijn de hevigste windstoten die je parasol omver blazen.

Schade ? Spreek met je verzekeringsmakelaar !

Nu krijg je een geheime maar handige tip: Heb je toch stormschade ? Meestal is ook de schade aan je parasols gedekt. Vraag het maar aan je verzekeringsmakelaar. Met deze goede raad hebben wij al veel klanten aan nieuwe parasols geholpen.

Wil je nog meer weten over hoe je je parasol staande houdt in de wind ? Klik nu hier voor een handige checklist:Download je handige checklijst via symo parasols8. Stevige horeca parasols: zijn die wel betaalbaar ?

Teveel mensen ontdekken de geheimen van de juiste parasol met vallen en opstaan. Ze betalen veel leergeld. Als je alle prijzen optelt, betalen ze veel meer dan als ze direct het goede materiaal kopen.

Of het nu gaat over een hotel, een restaurant of een cafe: dit zijn de meest voorkomende fouten en problemen:

 • Verschillende types parasols gekocht en weer vervangen (vaak aan dure nieuwprijzen)
 • Verlies aan omzet door de verkeerde parasols:
  • Doorregenen
  • Te weinig schaduw
  • Windschade, niet stormbestendig.
 • Verlies aan werkuren: als je bezig bent met je parasols, ben je niet bezig met de klanten in je café of restaurant.

Ben je op zoek naar goeie, mooie en betaalbare parasols voor op het terras ? Hoe kan je die onnodige kostprijs vermijden ?


Reken eens uit hoeveel je parasols opbrengen

Stel: je terras staat 30 weken uit, van half maart tot eind oktober. Volgens de Misset Horeca Terras Check brengt een terras 300 euro op per week en per stoel. Als je zaak zes dagen per week open is, betekent dat 50 euro opbrengst per stoel en per dag.


Terras met de juiste horeca parasols

Als je maar een paar terrastips uit dit artikel opvolgt, kun je die opbrengst sterk opdrijven:

 • Weerkundigen van het KMI berekenden dat er van maart tot oktober op 53% van de dagen regen valt. Met waterdichte parasols die je beschermen tegen de regen kun je dus tot 53% vaker klanten ontvangen op je terras.
 • Vierkante parasols overdekken 27% meer oppervlakte dan ronde. Met vierkante parasols bescherm je dus tot 27% meer klanten op je terras.
 • Alleen al de combinatie van deze twee tips laat je terras in theorie tot 80% beter renderen.

De juiste horeca parasols kopen voor een hoger rendement op je terras

Maar laat ons niet overdrijven: stel dat je dankzij de juiste parasols gewoon 1 euro meer verdient per dag en per stoel. Dat is maar 2% meer dan de 50 euro die een terrasstoel gemiddeld opbrengt.

Als je 30 stoelen op je terras hebt, betekent dat 30 euro per dag. Als je zes dagen per week open bent, wordt dat 180 euro per week. Dus op een seizoen van dertig weken spreek je over 5.400 euro. Als je parasols vier jaar meegaan, kom je in totaal uit op 21.600 euro.

 • Voor een terras van 30 stoelen verkoop je 21.600 € meer
 • Heb je 40 stoelen, dan loopt dat op tot 28.800 €.
 • En voor 50 stoelen wordt dat 36.000 euro.

Bereken je extra omzet via Symo Parasols


36.000 euro als je de opbrengst verhoogt met maar 1 euro per stoel en per dag. Een mooie winst waarvoor je alleen maar de juiste parasols moet kopen. En met die extra opbrengst kan je mooie, kwaliteitsvolle topdingen betalen. En dan heb je nog maar twee van mijn parasol tips toegepast.


Horeca parasols kopen met behulp van sponsoring door leveranciers

Laat je parasols sponsoren door je leveranciers

Op jouw terras komen veel gasten eten en drinken. Dat is geld waard voor je leveranciers. Sommige zullen met plezier mee betalen als ze reclame op je parasoldoek mogen bedrukken.

 • Vraag je grootste leveranciers of ze je willen steunen
 • Laat ze in ruil hun merk logo opdrukken
 • Mag er geen reclame op de zonneschermen in je stad ? Druk de logo’s en de slogans op de binnenkant.
 • Onder meer deze merken maken dikwijls reclame op parasols: Jupiler, Hertog Jan, Duvel, Heineken, Brugse Zot, Omer, Mort Subite …


Ook de regering betaalt mee

Behalve je leveranciers helpt ook de regering je parasols te financieren. De regering ? Jazeker. Je investering levert namelijk een belastingvoordeel op tijdens alle jaren van de hele afschrijvingsperiode. Je boekhouder zal deze oplossing zeker aan prijzen.


Investeer niet alles vooraf maar naarmate je parasols opbrengen

De meeste horeca-uitbaters kopen hun parasols zelf aan. Maar heb je al aan leasing gedacht? Zo moet je je parasols maar betalen naarmate ze je terras beter laten renderen. Als je de betaling van je parasols over meerdere jaren spreidt, moet je niet kiezen voor de goedkoopste. Dat laat je toe onverslijtbaar en duurzaam materiaal te gebruiken. Van een zonnige investering gesproken.


Dit zegt de gespecialiseerde website Businessbox over leasing:

Je kan nieuw materiaal gebruiken zonder hier een grote investering voor te moeten doen. Koop je, dan ben je meteen duizenden euro’s kwijt. Lease je hetzelfde materiaal, dan betaal je per maand en hoef je geen grote investering te doen.

Businessbox


Denk van in het begin aan professionele kwaliteit

Anders kom je in de verleiding om goedkope aanbieding parasolletjes te kopen. Die zijn gemaakt voor privégebruik bij consumenten thuis. Een professionele horecazaak heeft veel steviger materiaal nodig. Dat veel jaren meegaat. Je serveert in je restaurant toch ook geen koffie uit een koffiezet voor thuis?


Kies voor de terras investering die het meest verkoop opbrengt: parasols

Veel horecazaken investeren meer in terrasmeubelen dan in parasols. Dat is begrijpelijk, want een mooie tafel en een degelijke stoel zijn belangrijk. Maar het zijn de parasols die je terras meer laten opbrengen.

Of zullen je tafels ervoor zorgen dat je klanten ook in de felle zon op je terras kunnen genieten? Zullen je stoelen je klanten droog houden als het regent? Neen. Het zijn je parasols die zorgen voor extra omzet op je terras.

Het maakt niet uit welke horeca zaak je hebt: dit geldt voor een hotel, een restaurant, een brasserie, een café, een frituur, een guest house of een resort.

Negen tips voor aanschaf van een horecaparasol

horeca1581

Negen tips voor aanschaf van een horecaparasol

Voor we het weten is het half april. Na de donkere winterperiode willen we maar één ding; een terrasje pikken. Hét moment om van buiten het nieuwe binnen te maken. Dat begint met een dak boven ‘t hoofd, maar waar let je op bij het kopen van een horecaparasol?

Negen praktische tips bij het kopen van een horecaparasol:

1. Begin bij de basis

Het eerste aandachtspunt bij de aanschaf van een parasol is de voet waar deze op bevestigd wordt. Moeten de parasols bijvoorbeeld wekelijks worden verplaatst voor de markt, dan zijn zwenkwielen een must. Het is belangrijk dat de zwenkwielen van rvs, rembaar en zwaar te belasten zijn. Zo’n verrijdbare tegelvoet wordt gevuld met betontegels, afhankelijk van de maat van de parasol wordt het aantal tegels bepaald.

Twijfelt u over de benodigde ballast? Raadpleeg dan een specialist. Staan de parasols het hele jaar door op dezelfde plek, dan is een grondanker een goede oplossing. Met een tegelvoet levert u namelijk een vierkante meter aan ruimte in op uw terras. Daarnaast ziet een plaatsing door middel van een grondanker er strakker uit.

2. Zoek een stevig gestel

Om de garantie van een lange levensduur te hebben, is het belangrijk u te verdiepen in het gebruikte frame-materiaal. Door te kiezen voor aluminium, bent u verzekerd van een lichte en sterke parasol. Dit biedt tal van voordelen; voor u als gebruiker is de parasol goed te tillen en te verplaatsen, bovendien kan hij tegen een stootje.

Aluminium heeft een hoge weerstand tegen corrosie, dit komt door de beschermende oxidelaag die als vanzelf ontstaat op aluminium, deze laag beschermt het materiaal tegen de buitenlucht. Aluminium is van nature mooi, het allermooiste? Het is 100% recyclebaar.

3. Verdiep je in het doek

Waar moet u rekening mee houden bij het kiezen van een parasoldoek? Er zijn verschillende factoren af te wegen in deze keuze. Enkele voorbeelden; de waterbestendigheid, de kleurvastheid, en de uv-wering.

Waterbestendigheid, wat is dit eigenlijk en waarom doet dit ertoe? Een doek van een hoge kwaliteit heeft een bepaalde zogenoemde ‘waterkolom’. Deze indicatie zegt iets over de hoeveelheid water dat op het doek van de parasol kan drukken voordat het water door het doek sijpelt. Een waterkolom van 500 mm wil zeggen dat een doek pas ‘lekt’ wanneer er een druk op staat vergelijkbaar met het gewicht van een kolom water die 50 cm hoog is. Deze kolom drukt dus de waterdruk uit op het doek, voordat het materiaal doorlekt. De Solero-parasoldoeken zijn getest met een waterkolom van 500 mm en daarmee uitermate bestand tegen een flinke regenbui, onder dit doek zullen uw gasten dus droog blijven.

Kleurvastheid is misschien wel de belangrijkste factor bij de aanschaf van uw parasol. Want behalve onder de parasol zitten, moet hij ook mooi zijn en blijven. Kleurvastheid van zonweringsdoek wordt vooral bepaald door de manier van kleuren. De Solero-parasoldoeken worden tijdens de productie in de kern van de vezel geverfd. Vergelijk dit eens met een wortel die door en door gekleurd is in tegenstelling tot een radijs. Van buiten gekleurd, maar van binnen pigmentloos. Deze kernkleuring, in combinatie met de uv-beschermende coating zorgen ervoor dat het doek goed bestand is tegen straling van de zon en de kleur minder aangetast wordt.

4. Bedruk het doek

Laat uw logo bedrukken op het doek. Het zorgt voor herkenbaarheid van uw café, restaurant of hotel. Daarnaast is uw meubilair daardoor wat minder diefstalgevoelig. Bedrukken hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn, een bescheiden logo in 1 kleur is al verkrijgbaar vanaf € 32,50 en hiermee trekt u uw huisstijl van binnen, door naar buiten.

5. Zoek een voorraadhoudende leverancier

Een leverancier die alle parasols, onderdelen, doeken en hoezen op voorraad heeft kan onmisbaar zijn. Wanneer uw parasol het slachtoffer wordt van een onoplettende vrachtwagenchauffeur is het fijn als uw terras er binnen de kortste keren weer uit ziet zoals voorheen.

6. Verwarm uw gasten

Door parasol-heaters op tijd in te schakelen op het moment dat zon onder gaat, behoud u de gasten die op dat moment op uw terras zitten. Heaters zijn dus een eenmalige investering die veel extra omzet op kan leveren door dat mensen langer blijven hangen en nog een extra rondje bestellen. Let goed op het bereik van de aangeboden heaters, hoeveel vierkante meters een heater verwarmt hangt vaak samen met de prijs van de heater. Bekijk vooraf goed welke oppervlakte u wilt verwarmen en stem hier de heater op af.

7. Verlicht het terras

Behalve warmte, is licht een onmisbare factor onder de parasols zodra het zonnetje onder is gegaan. Helemaal handig is het, wanneer verlichting geïntegreerd kan worden in de parasol. Er zijn voldoende draadloze led-verlichtingen die (eventueel op afstand bedienbaar) in- en uit te schakelen zijn. Het aanbod varieert van kliksystemen, magnetische strips tot geïntegreerde led-verlichting. Is er op uw terras een stroomtoevoer, of biedt een draadloze oplossing een uitkomst?

8. Verbind de parasols onderling

Een bui is ons in Nederland niet vreemd. Regen die tussen de doeken door drupt is niet ideaal. Een handige oplossing hiervoor zijn pvc-regengoten. De doekgoten zijn vaak eenvoudig te bevestigen middels een systeem met klikgespen welke op de balein geschroefd worden. Ze zijn op lengte verkrijgbaar en ook maatwerkoplossingen behoren tot de mogelijkheden.

9. Zoek een specialist

Een specialist die een vrijblijvend advies op locatie kan komen geven is een nuttige investering van uw tijd. Iemand die verstand heeft van de plaatsing en het potentiële onderhoud kan u behoeden voor fouten die achteraf veel tijd, werk en geld kosten. Een specialist kan u adviseren in een geschikte oplossing en is ook thuis in maatwerk bij een terras met specifieke maatgeving. Zij kunnen de plaatsing voor u uit handen nemen en zorgen dat alles tot in de puntjes geregeld is voordat zij uw terras verlaten. En klaar bent u, voor het buitenseizoen.Besluit: Een stevige, stormvaste horeca parasol kopen is heel betaalbaar

Zeker als je investeert in de juiste professionele parasol voor jouw hotel, brasserie of restaurant. Een investering in goed materiaal brengt geld op. Het is geen verloren kost.

Maak gebruik van alle ervaring en informatie die ik hier voor jou heb verzameld. Gratis en voor niets. Ik ben ervan overtuigd dat je met dit artikel de juiste kennis hebt om dé goede parasol te kiezen.


Spreek van in het begin met een ervaren parasol expert

Steek je liever je kostbare tijd in je zaak en je klanten ? Neem gerust contact op met een leverancier die zich specialiseert in degelijke horecaparasols. Die komt gratis naar je zaak en geeft als super service vrijblijvend advies.

Ga voor een bedrijf dat focust op parasols voor horeca. Er zijn namelijk bedrijven die van alles aanbieden en dus nergens écht specialist in zijn. Denk aan Sligro, Overstock, Makro, Van Hoof, Metro, Sepia … Als je duizenden verschillende producten verkoopt, kan je dan alles weten over sterke horeca parasols ? Ben je niet beter af met een bedrijf dat ervoor kiest alleen parasols aan te bieden en daar dus alles over weet  ? En dat dus ook je parasols kan herstellen ?

Similar Posts