Professioneel Blog Checklist

De juiste stormbestendige Parasol kiezen in 8 stappen

stormbestendige-parasol-parasolworld

Een terras met stormbestendige parasols brengt meer op!

Heb jij een Hotel, Restaurant of Café met een terras? Dan weet je dat een aangenaam terras helpt om meer en langer omzet te draaien. Bij warme dagen is een professionele Parasol een noodzaak voor verkoeling, maar bij minder ideale weersomstandigheden heb je nood aan een stormbestendige parasol.
Een stormbestendige parasol is niet enkel stormbestendig door het gebruik van de stevigste materialen die hiervoor te krijgen zijn, denk ook aan verankering, de vorm, enz… Meestal iets duurder in aankoop maar je geniet er langer van.
Met het volgen van onderstaand artikel leer je de perfecte stormbestendige Parasol kiezen in 8 stappen.

Andere interessante artikels gelinkt aan dit onderwerp

PRO TIP: Onderstaande stappen zijn noodzakelijk wanneer je de parasols zelf aanschaft, maar ze zijn even belangrijk wanneer je onderhandelt met je leverancier van dranken. Het is niet omdat je ze “gratis” krijgt dat de parasols niet rendabel moeten zijn

Een stormbestendige parasol in 8 stappen: de checklist.

Aangezien dit een uitgebreid artikel is voorzien we handige klikbare inhoudstafel om je er doorheen te loodsen.

Overzichtelijke inhoudstafel

Keuze van de perfecte parasol in weer en wind: De Essentie.

Alle voordelen op een rijtje:

• Een korte en volledige hulp voor de juiste parasol voor jouw zaak
• Hoe beter de keuze van je parasol helpt je meer te verdienen met je parasols
• Een veilig en droog terras is de beste mond-aan-mond reclame voor je zaak.
• Weeg al je keuzes af ten opzichte van je budget, het beoogde rendement en uitstraling die je wil bereiken met je terras.
• Stormbestendig en windvast: kies een betrouwbare leverancier, vraag windgarantie op papier en kijk je verzekeringspolis na.

Een windvaste en veilige Parasol kiezen in 8 stappen: de Checklist

In 8 stappen de juiste keuze maken van stormbestendige windvaste parasol, zo houdt je je terras veilig en langer rendabel.

Ken je terras en afmetingen

Zoals bij normale staaf parasols of hangparasols komen professionele storm bestendige parasols in verschillende afmetingen. Meten is weten.

Kies de juiste vorm van je Stormbestendige Parasol.

Voor optimale schaduw dekking is een vierkante parasol het beste model, dit geldt ook voor regenweer.

Kies het type verankering van je parasol

Een verankering in de grond zorgt voor de beste bescherming van de parasol. Hier zijn verschillende systemen in. Dit is niet altijd mogelijk in openbare plaatsen dus overweeg alle mogelijkheden.

Waak op je budget

Professionele Horeca parasols zijn niet de goedkoopste op de markt. Dit is met een reden. Door hun kwalitatieve materialen en storm bestendigheid gaan ze langer mee.

Hoe groter de parasol hoe meer wind deze kan opvangen

Bij een storm hoort meestal wind, aan de kust of aan meren is er meer wind dan in het binnenland of in de stad. Overweeg je een grote parasol, denk eraan dat deze meer wind opvangt.

Vraag een windgarantie – op papier

Een goede Parasol Leverancier zet op papier hoeveel wind elke parasol verdraagt. Een stormbestendige Parasol zou best Windstoten van meer dan 40km/u verdragen of 6 Beaufort

Kijk naar het weerbericht

Beter voorkomen dan genezen. Als goede ondernemer neem je best geen risico. Sluit altijd je parasols bij hevige wind want bij 40 km/u zullen je klanten reeds het terras verlaten hebben

Interpreteer het weerbericht goed

Kijk vooral naar de windstoten, niet naar de gemiddelden die doorgaans vermeld worden. De ongelukken en de schade gebeurt altijd bij plotse korte en hevige windstoten.

Een Parasol die door een stevige rukwind gepakt wordt kan een volwassen man doen vliegen

Ken je terras en afmetingen

Er zijn vele soorten parasols verkrijgbaar maar u als ondernemer bent op zoek naar een parasol waarbij u niet bij ieder zuchtje wind na moet denken of uw parasol wel zal blijven staan.

Onze storm vaste parasols zijn van een dusdanige kwaliteit dat, afhankelijk van model en afmeting, windsnelheden tot 130 km/u geen probleem hoeft te zijn. Het model Jumbrella is bijvoorbeeld bestand tegen windkracht 10. Deze allesomvattende, top-kwaliteit serie omvat verschillende formaten ronde parasols, rechthoekige en vierkante basis modellen met een dekking van 11 tot 36 vierkante meter. Mede dankzij hun verscheidenheid aan technische opties zijn deze parasols perfect aangepast aan de wensen en eisen van het hedendaagse topterras. De vierkante modellen in het bijzonder, mits goed geplaatst in een stevige voet en gekoppeld door regengootconstructies, zijn uitstekend in één lijn te plaatsen of zelfs in een grote vierkante formatie om een grotere overkapping te creëren die een storm kan doorstaan.

STORMVEILIGE PARASOLS IN DUITSE KWALITEIT – STABIEL TOT 100 KM/U BIJ OPENING
Vooral op winderige plaatsen zoals meren, aan zee of in de bergen bereiken parasols vrij snel hun grenzen. Dit is niet het geval met onze stormveilige parasols. Zowel het frame als het membraan zijn ontworpen voor hoge windsnelheden. De mastdikte van onze frames varieert tussen 100 en 150 mm diameter en de volledig aluminium stutten zijn versterkt met U-profielen. In combinatie met de juiste bodemverankering zijn deze parasols bestand tegen snelheden tot 100 km/u in open toestand.

INFORMEER DIRECT
STORMVEILIGE PARASOL MET KEDERAILS – NOG MEER STABILITEIT MET LAGE VERVOLGKOSTEN
De stormveilige parasol Type TK kenmerkt zich door zijn speciale constructie. Alle 12 schoren zijn versterkt en hebben gemonteerde kederails. Deze zorgen niet alleen voor een grotere stabiliteit, maar maken het ook gemakkelijker om de afdekking te verwisselen. Bij beschadiging van een segment is het niet nodig om de gehele afdekking te vervangen. Bij dit model is het mogelijk om elk segment van de afdekking afzonderlijk te vervangen. Dit bespaart in de eerste plaats middelen en tijd bij het verwisselen van de afdekking.

DE STORMVEILIGE TELESCOPISCHE PARASOL VAN MDT – VOOR MEER STABILITEIT OP UW TERRAS
Het model type TS is de stormveilige variant van onze telescopische parasol type T. Het verschil tussen de twee modellen is vooral de versterkte aluminium stutten en de sterkere mast. Deze parasol is voornamelijk gemaakt voor locaties die te maken hebben met sterke windstoten tot ca. 80 km/u. De aangegeven Km/u-nummers gelden voor de open toestand. Als de parasol eenmaal is gesloten en door de veiligheidsgordel is vastgezet, is hij bestand tegen veel hogere windbelastingen.

WINDWERENDE PARASOLS MET DE JUISTE VERANKERING
Om een dergelijke hoge windweerstand te bereiken, zoals met onze stormveilige parasols Typ TS en Typ TK, hebben we gestandaardiseerde en op maat gemaakte verankeringsoplossingen, die statisch worden berekend. Hierdoor kunnen onze klanten vertrouwen op de kwaliteit van MDT-tex producten, ook onder zware en winderige omstandigheden. Onze resistente en duurzame parasols worden vooral gebruikt op professionele terrassen om het hele jaar door een zon- en windbescherming te garanderen.

Enkel een storm bestendige parasol voor Horeca? Natuurlijk niet.

Heb je een mooie tuin en een leuk terras, en ben jij op zoek naar de beste producten om op je terras te gebruiken? Een parasol aankopen is een dure zaak, en dan hou je er zeker best rekening mee dat er in België en Nederland meer wisselvallige dagen zijn dan zomerse zonnige dagen.
Wil je langer genieten van je terras thuis, twijfel niet om een stormbestendige parasol aan te schaffen.

Foto in dit artikel door Adrianna Calvo op Pexels

Similar Posts